Sidor

"liberté, egalité, fraternité

Här är det högt i tak och ibland så sticker hakan ut rejält.
Allt mellan himmel och jord kommer att belysas.

Fokus ligger på överstatligheten och hur vi underståtar accepterar allt som kommer uppifrån, visserligen knyter vi näven i fickan. Men agera? Nej det gör vi inte.
När
kommer vår nästa teoretiska
revolution?






fredag 8 november 2013

Tar det aldrig slut ?

Än en gång så har vi en representant för ett myndighetsverk som leker "envåldshärskare likt Nordkoreas president"

Här är kriminalvårdstyrelsen Generaldirektör.
I massmedia har vi sett hur han behandlar sina närmaste chefer och att förtroende för honom är under all kritik.
Dessutom har han anställs personer i sin privata närhet som sina närmaste medarbetare. Generaldirektören tycks tro att denna statliga myndighet är hans eget "familjeföretag" och han är uteslutande den enda i vårt land som styr och bestämmer enväldigt.

Kriminalstyrelsen är den tredje största myndigheten och när Sveriges Riksdag och regering bestämde för ett antal år sedan att utlokalisera myndigheten till Norrköping för att på så sätt decentralisera mera har den nye generaldirektören på egen hand beslutat tvärtom. Han har hyrt en stor lokal i Stockholm för att vara där tre till fyra dagar i veckan med sin ledningsgrupp. Generaldirektören bor i Stockholm och vill vara närmare sin familj , därför denna flytt. Att svenska folket genom sina förtroendevalda, riksdagen och regeringen gemensamt besluta att myndigheten skall vara i Norrköping bryr sig inte generaldirektören sig om.

Upptill detta har han beslutat att ta in ett konsultföretag för att går igenom strukturen inom myndigheten. Hans tanke var att se till att hans vän företag fick jobbet. Men alla vet att man måste göra en offentlig upphandling , inte minst när ordervärdet låg på flera miljoner kr.
Detta löste han med att sätta ut en kortsvars alternativ, max 2 veckor skall anbudet vara inne.

Många företag fick aldrig chansen. Två företag kom in med svar i tid, ett var PWC med ca 3000 medarbetare och enorm erfarenhet av denna typ av fråga. Den andra var generaldirektörens väns företag med tre (3) anställda som fick jobbet då generaldirektören ansåg att PWC inte höll måttet.

Det är skrämmande att vår regering och ansvariga för tillsättande av myndighetschefer inte ser till att de personer som de anställer inte håller måttet, kan sitt jobb samt följer lagar och regler.

Generaldirektören för kriminalstyrelsen ser sina fängelseinterner som sina kunder.

Kanske dags att generaldirektören blir sin egen kund.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar