Sidor

"liberté, egalité, fraternité

Här är det högt i tak och ibland så sticker hakan ut rejält.
Allt mellan himmel och jord kommer att belysas.

Fokus ligger på överstatligheten och hur vi underståtar accepterar allt som kommer uppifrån, visserligen knyter vi näven i fickan. Men agera? Nej det gör vi inte.
När
kommer vår nästa teoretiska
revolution?






fredag 19 september 2014

Facket, Staten och Lagen

När en företagare missar att lämna in sina arbetsgivare papper till staten så kommer staten med anklagelser, böter och konkurshot. Upptill detta kommer facket med hot om bestraffning om inget kollektivavtal är skrivet samt att Skatteverket gör allt för att trycka ner företaget i botten. Allt för att man inte följer Lagen , staten och facket.

En man som ville ge en Rumänsk tiggare pengar, hade inga pengar på sig utan förslog att tiggaren målade hans brygga så fick han ersättning,. Vacker tanke, under förutsättning att det inte är utnyttjande av arbetskraft.

Ska då inte denna person som är så givmild med arbete betala arbetsgivaravgifter och skatta för detta, eller är det ROT som gäller .

Då ska den rumänske medborgaren har F-skattesedel och vara momspliktig och betala skatt till Sverige. Vad jag vet så har detta inte skett.

Var är nu skattemyndigheten och Staten?
Var är facket som ska hålla reda på att arbetsmarknaden följs?

Är det så att man väljer sina fighter och att vi inte är lika inför lagen och facket

När det gäller rumänska tiggare så kan man fråga sig, gäller inte samma regler här ?

Eftersom det får in pengar ( tigga eller utföra arbete är i sak samma grund för intäkt ) så måste de som egen företagare skatta för sina inkomster, betala arbetsgivaravgifter samt ha en F skatt.
Facket måste också reglera att allt går " schysst" till.

Jag är definitivt övertygad om att detta tiggeri är organiserat. Jag har inga bevis för att det är en kriminell organisation som tar hand om alla pengar som kommer in men att det finns en organsation som styr är helt klart.

Hur kan jag vara så säker?

Mycket enkelt.

Framför varje större varuhus, stormarknad, affär med mycket folk, sitter en tiggare utanför dörren
I en verksamhet med många tiggare ( finns nästan i varje svensk stad) så ligger det i individens natur att tjäna så mycket pengar som möjligt och då vara där det är mest folk.

Varför är det då inte flera tiggare på varje större stormarknad eller systembolag. Varför är det inte fler som vill vara på samma plats.  Knappast någon som vill sitta utanför  Annas syaffär på en återvändsgata.

Jag tror att det är någon som styr upp var de ska sitta och tigga.

Då är också sannoliken att det också är organiserat var pengarana hamnar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar