Sidor

"liberté, egalité, fraternité

Här är det högt i tak och ibland så sticker hakan ut rejält.
Allt mellan himmel och jord kommer att belysas.

Fokus ligger på överstatligheten och hur vi underståtar accepterar allt som kommer uppifrån, visserligen knyter vi näven i fickan. Men agera? Nej det gör vi inte.
När
kommer vår nästa teoretiska
revolution?






måndag 16 mars 2015

Mänskliga rättigheter ! Hyckleri eller naivitet?

Sverige har bestämt sig, vi skall gå emot de länder som bedriver tortyr, krig eller alla som förnedrar människan och skadar människan.

Äntligen, tycker vi alla. Men hur är det i verkligheten. Det finns säkert minst 50 länder som inte följer de mänskliga rättigheterna.

Sverige har bestämt sig för att Saudi Arabien är det land som man vill " bojkotta", med all rätt då de ingår i den grupp av länder som inte följer de mänskliga rättigheterna, de supportar terrorister , de har sharia lagar och vill att fler länder gör detsamma.

Tack vare att de har en stor olje tillgång så har de också mycket pengar som de pumpar in i många länder som de stöder och att dessa länder  sedan stöder dem. De är också väldens största vapen importör, så att de kan styra sitt eget land med hot och behålla sina sharia lagar.

Detta land har nu Sverige tillrättavisat med att säga upp sitt vapen avtal med dem.
Diplomatisk kris uppstår. Då svarar Sverige med att vi har ju flera andra handelsavtal med Saudi så det är ingen fara på taket.

Vem tror att Saudi kommer ändra sitt landsstyre till demokrati för att vi säger upp vapen avtalet.

Blir missbrukande av de mänskliga rättigheterna bättre ?  Om vi nu tror att detta inte kommer att förändra någoting , varför har vi då kvar övriga handelsavtal med Saudi?

Detta är antingen hyckleri eller naivitet eller så är det mammon som styr då Sverige behöver få in import pengar från Saudi.
Vi kan inte både äta kakan och behålla kakan.

Som "lök på laxen" så ingår Palestina i den grupp som tar avstånd från Sverige på det Arabiska mötet, som Saudi tycks styra med sina pengar.. Palestina som Sverige erkände som första eu land valde att byta sida helt plötslig.

Sverige sitter nu med dubbel svarte Petter och lär sig aldrig att stor politiken styrs av pengar.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar