Sidor

"liberté, egalité, fraternité

Här är det högt i tak och ibland så sticker hakan ut rejält.
Allt mellan himmel och jord kommer att belysas.

Fokus ligger på överstatligheten och hur vi underståtar accepterar allt som kommer uppifrån, visserligen knyter vi näven i fickan. Men agera? Nej det gör vi inte.
När
kommer vår nästa teoretiska
revolution?






torsdag 18 juli 2013

Europeiska Unionen (EU)

EU är döfött i nuvarande tappning.
Tanken med EU från första början var att se till att undvika krig i världsdelen. 
Detta har man lyckat med.
Allt annat har man misslyckats med. Inte så konstigt att det inte funkar.

Alla länder är på olika sätt "olika". Beroende på, ekonomi, religion, tradition och ursprung.
Delar av Sydeuropa har  kortare arbetstid, lägre pensionsålder, vill hellre njuta av livet än att jobba långa dagar. Detta i sig är inte fel om det enskilda landet bestämmer så och att de har resurser till detta. Länder som Tyskland och Skandinavien har en annan uppfattning, här är hårt arbete, hög pensionsålder och hålla ner sina statsskulder viktigare

Länder som Grekland, Spanien, Portugal, Malta m.m får stora bidragslån från övriga länder i EU som i sin tur inte har kortare arbetstider, tidigare pensionsålder m.m.
Detta skapar stora skillnader i samarbetet i EU. Vissa länder som sparar och jobba hårt och har låga skulder ska betala för de övriga som inte gör detta. Vilket land eller invånare vill göra detta ?

EU jordbrukspolitik är ett ytterligare skevt sätt att samarbeta. Vi ger bidrag till Irland så att de kan sälja sitt kött till oss billigare än vad våra egna djuruppfödare kan. Snacka om att slå undan benen på oss själva. All möjligt transporteras långa sträckor för att få EU bidrag. Produkten blir billigare för konsumenten men det är vi själva som betalar i andra ändan. Blåsta blir vi men ingen gör något eller vågar göra något.

Om EU skall funka , gå tillbaka till basic. Alla ska ha samma rättigheter och skyldigheter, baserat på landets grundförutsättningar. Länderna sätter upp ett regelverk baserat på ekonomi, arbete, välfärd och ideologi.  Varje land placeras i den  nivån man har som grund och genom att sedan arbeta för att nå nästa  nivå och så vidare. Idrotten har samma princip. 

De bästa lagen spelar i högsta divisionen och sedan kommer de andra lagen upp efterhand som de kvalificerar sig. Ganska enkel utformning, har man resurser, kunnande och organisation så går man upp annars så bestämmer man sig för att stanna kvar. En arbetsmodell istället för bidragsmodell.

Alla kan inte få MVG i skolan, men alla kan jobba för det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar