Sidor

"liberté, egalité, fraternité

Här är det högt i tak och ibland så sticker hakan ut rejält.
Allt mellan himmel och jord kommer att belysas.

Fokus ligger på överstatligheten och hur vi underståtar accepterar allt som kommer uppifrån, visserligen knyter vi näven i fickan. Men agera? Nej det gör vi inte.
När
kommer vår nästa teoretiska
revolution?






måndag 29 juli 2013

Var tar våra skattepengar vägen?

Sverige har ett antal statligabolag som ska skötas av våra förtroendevalda. Målsättningen är att de skall ge bra service till skattebetalarna, det vill säga vi.

De statliga bolagen omsätter mycket pengar men många går med förlust. Är detta för att man har låga eller subtionerade priser till landets invånare. Nej så bra är det inte.

Dessa bolag har en okvalificerad ledning som inte kan sköta affärsmässigheten i bolaget. Ledningens filosofi är vem bryr sig. det är ju inte mina pengar som förbrukas.
Vi i ledningen får ju får ersättning hur illa det än går för företaget.

 Nu är det inte bara ledningen som ska hamna vid syndapålen. Den största syndaren är styrelsen och dess ordförande. Dessa klantiga amatörer som är helt verklighetfrämmande när det gäller stora bolag och regelverk. Istället för att visa sin brist på kunskap och civilkurage så skriver man generösa avtal med ledningen.

Vattenfalls ledning gjorde den sämsta affären i svensk näringslivshistoria när man köper det holländska företaget Nuon för 95 miljarder kronor. Den statliga kraftjätten Vattenfall  skriver nu ner värdet på sina tillgångar med 30 miljarder kronor, just på grund av denna dåliga affär
.
De svenska medborgarna gör en jätteförlust, orsakad främst av Vattenfalls illa tajmade köp av kol- och gaskraft i Centraleuropa under 2009.

Tio av de elva personer som satt i Vattenfalls ledning under 2008 och 2009, och genomförde Nuon-köpet, har i dag lämnat bolaget.
De gick dock inte lottlösa därifrån. Ledningsgruppen har fått sammanlagt 132 Mkr i avgångsvederlag och pension,

Vi har inte råd med denna typ av styrelse som anställer denna typ av lednings människor.

.Det är vi folket som äger bolagen gemensamt

Våga ställa krav på styrelser inom statliga bolag. Vem gör detta ?  Ingen !!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar