Sidor

"liberté, egalité, fraternité

Här är det högt i tak och ibland så sticker hakan ut rejält.
Allt mellan himmel och jord kommer att belysas.

Fokus ligger på överstatligheten och hur vi underståtar accepterar allt som kommer uppifrån, visserligen knyter vi näven i fickan. Men agera? Nej det gör vi inte.
När
kommer vår nästa teoretiska
revolution?






onsdag 2 oktober 2013

Den Girige

M, S och FP bildar allians och röstar igenom att alla riksdagskandidater innan 2014 ska ha samma höga förmåner som tidigare


Så blir riksdagslönerna

  • Som längst ska en ledamot kunna få en fallskärm på två år. För det krävs att personen suttit i riksdagen i minst åtta år.
  • För den som suttit i ett år ska tre månaders avgångsstöd gälla, för den som suttit i ett år gäller sex månader och för den som suttit i fyra år gäller ett års avgångsstöd.
  • Stödet motsvarar 85 procent av ett riksdagsarvode, det vill säga i dagsläget 49.555 kronor.
  • Stödet räknas av om ledamoten har ett nytt jobb.
  • För den som är minst 57 år och har suttit minst åtta år i riksdagen ska ett förlängt men hälften så högt stöd kunna beviljas ett år i taget utöver de två grundåren.
  • För de ledamöter som redan sitter i riksdagen ska de gamla, det vill säga dagens regler gälla, även om de väljs om nästa år. De har rätt till ett års inkomstgaranti efter tre år i riksdagen och i två år efter sex år i riksdagen. Men villkoren blir bättre med åldern. Den som är mellan 40 och 50 har rätt till längst fem års garanti och den som fyllt 50 har rätt till förmånen till 65 års ålder

Om en riksdagsman slutar och bildar bolag och säljer sina tjänster dyrt och inte tar ut någon lön utan bara aktieutdelning, så behålls lönen från riksdagen.

De kommer från alla partier  som gör så och många är dem, alla är giriga. alla säger att så är regelverket så varför ska inte jag nyttja det. det är ju ändå alla vi i riksdagen som bestämt det så här för oss.

Vem vågar stoppa detta !!!

Heder åt VP, MP, SD och KD som vill avskaffa detta. Tyvärr är ni inte så många men det kanske ändrar sig till nästa val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar