Sidor

"liberté, egalité, fraternité

Här är det högt i tak och ibland så sticker hakan ut rejält.
Allt mellan himmel och jord kommer att belysas.

Fokus ligger på överstatligheten och hur vi underståtar accepterar allt som kommer uppifrån, visserligen knyter vi näven i fickan. Men agera? Nej det gör vi inte.
När
kommer vår nästa teoretiska
revolution?






onsdag 18 september 2013

Vem ska stå för notan?

Har tidigare belyst lite om de EU länder som har problem med sin ekonomi.

Viss kan alla hamna i trångmål och komma efter med "hyran" men flera av dessa länder har med egen kraft kört sitt land i botten och sedan kräver man att vi andra länder ska komma till undsättning med bidrag av stora pengar eller att ge lån eftergifter, räntesänkningar och skuld eftergifter.

Grekland som är det landet som har värst problem och som många andra skyller man på andra och annat. Den grekiska statsskulden är 3 400 miljarder kronor, mer än 300 000 per invånare.

Landet har fått i uppgift av EU att sanera sin lands ekonomi annars så blir det inga nya miljard lån.

Grekiska folket protesterar och strejkar mot alla indragningar som de kallar för " deras levnadstandard ".

Nedan har jag försökt belysa lite av dessa levnadsstandarden som man skriker högt att man vill behålla

Den statliga järnvägen har intäkter på 100 miljoner euro, men lönekostnader på 400 miljoner euro plus 300 miljoner euro i andra utgifter. Snacka om Ebberöds bank.

 "Pensionsåldern i arbeten som klassas som "ansträngande" är så låg som 55 år för män och 50 för kvinnor ... mer än 600 grekiska yrken lyckades på något sätt bli klassade som ansträngande: hårfrisörer, radioreportrar, servitörer, musiker, m.m.

 - Tidigare kunde kvinnor få pension efter 15 år som statsanställda om de hade barn under 18 år hemma. Flertalet är i 40-45 års ålder när de går i pension.

Skattesvinnet är  enormt, 70 procent av alla läkare, advokater, arkitekter och liknande yrkesgrupper betalar ingen som helst skatt.

Nyligen tog regeringen bort en lag  där offentliganställda hade sex dagars extra semester per år om de använder datorer i sitt arbete .

Andra udda förmåner som försvunnit de senaste åren är bonus för att dyka upp på jobbet och rätten för ogifta döttrar att ta över avlidna fäders pension

Är det konstigt att man reagerar både de som vill ha kvar förmånerna och de som ska betala för förmånerna
















 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar