Sidor

"liberté, egalité, fraternité

Här är det högt i tak och ibland så sticker hakan ut rejält.
Allt mellan himmel och jord kommer att belysas.

Fokus ligger på överstatligheten och hur vi underståtar accepterar allt som kommer uppifrån, visserligen knyter vi näven i fickan. Men agera? Nej det gör vi inte.
När
kommer vår nästa teoretiska
revolution?






tisdag 7 oktober 2014

Hyckleri & Översittarfasoner

Vi medborgare skall leva och göra som våra förtroendevalda och myndigheter bestämmer.

Mycket är säkert bra men luktar lite illa när vi uppdelas i A-lag och  B-lag.

Alla ska åka mest miljömässigt när vi resor. Bilar blir snart förbjudna om de inte går på grön el.
Tåg ska alla åka, visst det är jättebra men spåren går inte alltid dit man ska och alltför ofta så går inte tågen överhuvudtaget.

Flyg, ja det går snabbt och går i de flesta fall i tid. Men de är inte miljömässig med sitt utsläpp.

Hur ska vi medborgare ställa oss till att resa, när Vänsterpartiets toppkandidat Rossana Dinamarca som sitter i Riksdagen  i Stockholm och bor i Trollhättan och flyger och åker Taxi för över 200 000 kr år 2011 är det helt ok.

Visst Rossana är inte ensam, alla politiker oavsett färg nyttjar systemet för egen del. Alla säger samma sak till medborgarna. Åk kollektiv och då helst tåg, fiffla inte och betala skatt och andra avgifter. Visa er som goda medborgare och följ vad vi i toppen har bestämt. För oss i toppen så gäller inte detta.

Dags för oss medborgare att markera att detta är fel och vi accepterar inte Isabella Löven (MP) fått ett antal p-böter när hon borde åkt kollektivt. Åsa Romson (MP) började sitt nya jobb med att flyga från Bromma !!. Hon har dessutom målat sin båts grund med giftig färg.

Att SD partiet åker Taxi för 600 000 kr, , Alltför många politiker som inte betalar sina avgifter till TV, lämnar sin  deklaration för sent. Giriga politiker som tar lön och arvode samtidigt, går före i  de kommunala köerna, som dagis och bostadskön. Politiker som ska avskaffa både rut o rot  men använder det gärna själva.  Ja listan är lång och lär aldrig ta slut

Beror allt detta på att de inte förstår eller är obegåvade ?

I uppdrag granskning från Göteborg såg vi hur en hög chef åkte i Cannes och köpte ett damplagg och satte upp det som en lunchnota. Ansvarig politiker attesterade kvittot utan att titta på det. Denna person är nu med i vår nya regering. Döm själva men jag är övertygad att det är för sitt medlemskap i socialdemokraterna som hon fick jobbet inte sin kompetens.

Men mest av allt är att de alla tycker de gör rätt, vi är politiker och myndighetspersoner. Vi jobbar så mycket så vi har rätt att ta ut dessa förmåner och strunta i vad vi själva har bestämt att övriga medborgare skall göra. Det gäller inte oss, vi står över dessa förordningar. Vi är en maktelit som stöttar varandra så att  girigheten och maktfullkomlighet frodas och ökar.

Nordkoreas ledare verkar vara sjuk och har för övrigt tagit kål på alla i sin regering, till detta landet kan ni politiker och myndighetspersoner som ser ner på medborgarna flytta till.
Ni kommer där att vara i gott sällskap och behöver inte hyckla, bara vara er själva.















 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar