Sidor

"liberté, egalité, fraternité

Här är det högt i tak och ibland så sticker hakan ut rejält.
Allt mellan himmel och jord kommer att belysas.

Fokus ligger på överstatligheten och hur vi underståtar accepterar allt som kommer uppifrån, visserligen knyter vi näven i fickan. Men agera? Nej det gör vi inte.
När
kommer vår nästa teoretiska
revolution?






tisdag 30 juli 2013

Demokrati

Många pratar om demokrati . Hur viktigt det är att bo i ett land med demokratiskt styre.
Demokrati är samma som frihet och yttrandefrihet tycker många.

Demokrati kan kortfattat sägas i många frågor - majoritetsval.

I alla frågor och valmöjligheter där varje individ har exklusivt en röst och de eller det som får flest röster av alla individers röster får en majoritet som då är det beslutet som gäller .

De som inte tycker detta och är färre röster är en minoritet. Alla har fått rösta och de som har fått flest röster är den part som vinner. Vi har ett antal val att göra och enbart där sker förändringar enligt demokratisk regelverk

Detta är  Demokrati enligt Wikipedia

Moderaternas ledare och Sveriges statminister sa i Almedalen att om SD blir för starka i ett demokratiskt val så stöder han en röd-grön opposition att leda Sverige

I och med detta så har Reinfeldt äventyrat de demokratiska val som gäller .
En moderat politiker tyckte inte som Reinfeld och ombads då att ta "time out".

Detta är inte demokrati utan en demokratiskt diktatur , Reinfeld låter alla få säga vad dem vill. tycka vad dem vill men Reinfeld tar alla beslut enväldigt själv.

Tycka vad man vill om det Egyptiska brödraskapet och deras politiska inriktning men de fick flest röster i ett demokratiskt val i Egypten. Förlorarna som inte fick så många röster tog hjälp av militären att störta den demokratiska valda regeringen. Detta är inte majoritetens val och således inte demokratiskt.

Det finn många exempel där man hänvisar till demokrati men i verkligheten så är det en form att diktatur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar