Sidor

"liberté, egalité, fraternité

Här är det högt i tak och ibland så sticker hakan ut rejält.
Allt mellan himmel och jord kommer att belysas.

Fokus ligger på överstatligheten och hur vi underståtar accepterar allt som kommer uppifrån, visserligen knyter vi näven i fickan. Men agera? Nej det gör vi inte.
När
kommer vår nästa teoretiska
revolution?






onsdag 31 juli 2013

Skatteverket

Skatteverket är den myndighet i Sverige som ser till att få in skatterna till vårt land från invånarna.

I Sverige har vi ett rättssystem som säger att vi som individer är oskyldiga till staten har bevisat motsatsen.

Detta gäller inte för skattemyndigheten.  Här gäller tvärtom, här är du skyldig enligt skatteverket och du ska bevisa att du är oskyldig.

Flera hårresande exempel finns  hur skatteverket kör över sina invånare och bedriver en sorts häxjakt.
De gör detta för att de kan .

En närbutik i södra Sverige som omsätter ca 2 miljoner kr fick ett brev från skattemyndigheten att han skulle betala in skatt på , ja just det 2 miljoner kr. Ägaren var chockad men kontaktade Skatteverket som återkom och sa att det hade blivit lite fler nollor i brevet än som var beslutats. Det var 20 000 kr som ägaren skulle betala i skatt. Tack o lov tänkte ägaren och bad dem att skicka en ny inbetalning så han kunde göra rätt för sig och betala sin skatt. Skatteverket sa att nu har det gått så långt i ärendet så nu måste han först betala in 50 % av skulden, det vill säga en miljon kr till skatteverket. Sedan ska skatteverket betala tillbaka överskottet.

Ägaren till företaget lyckades inte få fram en miljon kr i tid att betala in den så kallade skatten. Skatteverket svarade med att utställa  företaget en straffavgift samt ränta på ej inbetalat skatteavgift.  Företaget gick i konkurs.

Flera år sedan så beslöt domstol att skatteverket har gjort fel och skall betala företaget skadestånd samt återbetala de avgifter man har tvångs införskaffat.

Skatteverket som enligt lag skall följa domstolsbeslut  svarade att de kan bara återbetala till företag och då företaget gått i konkurs finns det ingen att betala till .

Konsekvensen av detta. Skatteverket och deras handlingssätt  måste omarbetas från grunden. Skatteverket skall hjälpa invånare i vårt land inte stjälpa dem.

Det ska vara häftigt att betala skatt,  vem tycker det längre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar