Sidor

"liberté, egalité, fraternité

Här är det högt i tak och ibland så sticker hakan ut rejält.
Allt mellan himmel och jord kommer att belysas.

Fokus ligger på överstatligheten och hur vi underståtar accepterar allt som kommer uppifrån, visserligen knyter vi näven i fickan. Men agera? Nej det gör vi inte.
När
kommer vår nästa teoretiska
revolution?






onsdag 18 september 2013

Välfärden

Det märks att det snart är val i Sverige. Partierna kämpar för att "förtjäna" folkets röster så att de kan styra landet eller få vara kvar i riksdagen.

Alliansen kämpar hårt för skattesänkningar och menar att en sänkt skatt innebär att folket konsumerar oss ur krisen. Ja kanske detta funkar och gör det inte detta få vi ett folk indelat i ett A-lag och ett B-lag. Var hamnar du?

Oppositionen har i sina förslag vänt på hela upplägget. Här vill man att staten ska styra vem som får pengarna. Mer pengar till välfärden som då ska finansieras av högre skatter. Här får vi då inte ett A-lag eller B-lag men kanske alla hamnar i C-laget.

Skolan har också varit ett hett ämne. Helt plötsligt, ja jag säger så för så länge sedan var det inte som jag gjorde mina studier, så är kunskapsnivån under all kritik, eleverna kan inte räkna eller stava.

Hur är detta möjligt? Skolan har vad jag förstår " kört på " sedan lång tid tillbaka och lärarna har utfört sitt arbete enligt MVG. Vad är då "felet"

En del ropar efter fler lärare, en del säger att klasserna är för stora. En del säger att det beror på att skolan ställer för höga krav på eleverna.

Stora klasser (20st till 30 st) har man haft i alla tider utan att det påverkat utbildningen.
Fler lärare ? Ja visst måste man ha rätt kostym till verksamheten men det är också fel att ha för stor kostym.
Jag tror att kravet på dagens elever klarar inte eleverna. Då pratar jag om den "frivilliga " gymnasieutbildningen. Eleverna är inte mentalt eller praktisk förberedda för denna utbildning.

Detta kan bero på grundskolan men också på elevens eget engagemang och vilja. Den berömda " serverat på en silverbricka" funkar inte. Man måste kämpa , en del mer en del mindre.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar